Sunday, August 16, 2009
Hari Pertamaku Bermain Tennis
Oh! Kasutku!

12.30pm:
Emy mengajakku main tennis tadi. Fusss... Macamana ye? Raket aku dah dibagi orang! Dulu aku janji taknak main sukan lagi. Kasut sukan aku ada 4 pasang. Tersimpan je kat dalam kotak. entah muat ke tidak seluar sukan aku... Aku kata ok dulu lah.

5pm:
Bisikan hati aku sepanjang perjalanan pulang ke rumah (2 minit dah sampai umah dah). Cuaca best neh! Tak panas sgt. Nak solat dulu, baru bersiap lah.

5.45pm:
Huhhh.. Semangat neh! nak main tennis neh! 5 tahun aku tak pegang raket main neh! Nasib baik track bottom aku muat lagi... Legaaaa... Kasut nike aku nampak cam ok je. Aku pun sarung kasut, start enjin, trus belah.

6pm:
Yeyeh! Kat court dah. Uisshhh, ramai nyer lelaki... aku ngan emy je pompuan kat court tu. Segannya. Aku main stakat wakil skolah jer Emy wakil M'sia... camna neh? Takper ah. Buat yang terbaik. Hehe...

Aku partner dgn Pak Tatang, seorg Ir. dari Jakarta. Lawanku Emy dan Pak Sani. Raket, aku pinjam Emy nyer.... Aku pun mula main....

aku lari kiri, lari kanan, tunjukkan ada initiative nak kejar bola... Fussssshhh...Fussshhh... (alaaaa.... macam bagosss) Walaupun beberapa kali tak kene hit pun takper, janji kakiku gerak.

6.23pm:
Alamak!! Ada yang tak kene la dengan kasut ni... Kasut aku sudah ada buaya lah! Aku pun bagi isyarat break skejap. Dengan tersengeh2 bagaikan kerang busuk... aku jln ke tepi court. Tgh2 jln, tanggal habis tapak kasut aku!!! Oh!! Kasutku!! Huhhuuu.... aku sedih kasut aku jadik mcm ni...

(Kih Kih Kih)

Siot betul..! Tgh sedih pun ada org gelakkan aku. Rupa2nya yng lain pun tergelakkan aku sbb ada org buat announcement tapak kasut aku tanggal. Huwwaaahh!!!!

Tapi, inikan 1st day aku kat court tuh! So, aku lagak cool ler. Kalau dah lama kenal, sure aku hempok2 kan jer tapak tu kat sorang2. Hahaha...

Moral of story: Check dulu sebelum pakai. Apa2 bende pun.... Ni baru kes kasut.. Kalau kes lain, camna?

Labels:

posted by Insan Bokoh @ 8:24 PM   7 comments

about me
My Photo
Name:
Location: Johor, Malaysia

Life is short and sweet, if you play the cards well.



My Wish

What i write in here is only an expression of my mind. I would rather say it in words rather than spitting it out outward. Coz, i know, my mouth is unstoppable. Terlajak perahu boleh di undur... Terlajak kata, sendri mau ingat... Insan Bokoh reserves the contents in this blog for personal use only.

Title
Archives
Sekadar Hiburan






Words of Wisdom

Everyone thinks of changing the world but no one thinks of changing himself.

Put On A Smile

There was a blonde, a brunette, and a red head escaping from jail. The brunette ran up a tree and a police officer yells "who is there?" and the brunette says "tweet tweet". So the police officer walks away. Then, the redhead runs up the tree and the police officer says "who is there?" and the red head says "meow" so the police officer walks away. So the blonde runs up the tree and the police officer says "who is there?" the blonde says "moooo"

Psychiatrists At Work

Links