Wednesday, August 13, 2008
Wedding of His
Kadang2 pkir... mana lah pegi suma kengkawan.... Rindu gak mengenagkan zaman2 tadika, sekolah rendah, menengah, diploma, UITM, UPM, kwn2 keje.... kwn2 cikgu... Rasa2nye, kalau ada mesen bole track and trace balik memori lama, mesti aku market kan dah... Nak tak nak kene la slow2 ingat balik. Kalau tak kuar jugak, then i guess, kene ketuk2 skit kepala. Confirm bole ingat nyer...

Kadang2 tu, kita tak fikir pun bole jumpa kwn2 lama. Tapi agaknyer tuhan dah gerakkan hati nak tanya kabar, tuhan tu macam dah atur je perjalanan kita ke arah bonding balik dgn kwn2 lama. Hari tu ingat kan nak carik member kat asrama sek 18 shah alam. Tup2 member dah transfer ke uitm segamat. Aku pun apa lagi, terus dail tel segamat ler... Rezeki tu ada... Member dah nak kawin dah, terus invite aku gi segamat, kenduri kawin dia. Aku pun kebetulan tak de kwn nak ajak gi, aku pun invite ler salwa, kwn uitm shah alam dulu. Dia yg tak pernah ikut aku balik kampung, tiba2 setuju plak nak ikut. Terkojut den!

Lagi terkojut dpt tau member segamat aku yang dah late 40's nak kawin dgn awek umur 26thn. Hehehe... kelakar la rasanyer. gambar2 di attach untuk kenangan ku dan kwn2 ku....



Me and Slawa, selepas kenyang mkn nasi minyak. Lepas tu, kitaorg beli buah rambutan, manggis and durian....... FUHHHH lamaaak....




member wa, Rahim and wife baru...
posted by Insan Bokoh @ 2:30 AM   0 comments
Tuesday, August 12, 2008
Wedding Of Hers
Fza - cute orgnye, celoteh mulutnyer, friendly and easy going
Tapi kalau bad mood... bole sangkut hanger la mulutnyer.. Hahaha...

Akhirnyer, setelah berbulan membuat drama swasta dengan tunangnyer, selamat jugak hingga ke jinjang pelamin. Kalau tak, asik nak putus sepanjang jumpa. Tapi aura jodoh tu kuat, tuhan dah setkan dah Fza ngan si-dia dah... Takleh nak u turn. Nikahnyer 8.8.08. Sandingnyer 9.8.08. Sandingnyer satu lagi 10.08.08. Next weekend sekali lagi!! Wahwahwah... Kalah Datuk Siti...

Suka sangat majlis tu. Memang cute giler couple tuh. Dua2 tembam, dua2 suka bercakap, macam pinang dibelah kapak. Bila majlis dah selesai... aku pun nak la bergambar dgn pengantin kan... Hajat ku cuma nak amik gambar je.. tapi tgh2 posing tuh terasa dirogol lak. Nak tau naper?


fza dah tak sabar.. nak praktis kat aku lak!! HAHAHA...


This is her small perfect family....

posted by Insan Bokoh @ 2:15 AM   2 comments
Wednesday, August 6, 2008
This Is My First Post Ever
Bismillah. Akhirnyer sampai juga hasrat ada blog sendiri... Kalau tak, asik mencelah beri comment kat blog kengkawan. Nasib baik ada Adek sorang ni, pakar IT kat opis tunjukkan cara-cara nak buka blog, cari template, etc. Thank you dek.. Banyak lagi ni nak belojo dari Adek ni.. Tak tau la dia sudi ajar ke tidak...

Frankly, tak tahu sebab apa pun nak ada blog sendiri. Mungkin nak cari ketenangan kot, lepaskan steam yang berasap2 dalam kepala ni. Hati pun kurang tenang sejak-dumenjak. Mungkin kurang santapan rohani. I know that. Sedar diri.

Mungkin jugak nak practice skil penulisan yang dah tumpul sejak dapat 7 untuk matapelajaran Bahasa Malaysia masa SPM dulu. Apa nak buat.... Memang setakat lulus jer, tak layak pun masuk U mana2. Yang kelakar tu, cikgu Maznah pernah pilih aku masuk pertandingan sajak sekolah2 menengah negeri Johor dulu. Cikgu Maznah pun bukan calang2 orang. Tanda kertas BM untuk SPM beb!! Bila exam je, mesti berentap dengan sorang budak cina kelas aku, Chin Wei... Wahh...ingat lagi nama dia. Both of us mesti berentap highest and second highest score. Tapi bila SPM, dua2 dpt 7! Kah!Kah!Kah! Samada cikgu yang bersalah atau student ni terkehel urat dlm otak masa jwb soalan! Tapi rasa2nye, cikgu tak salah ajar sebab cukup ajar dah. Cuma soalan tahun 1991 tu macam mancabar skit. My favourite soalan pun tak kuar... Tsk!Tsk! Alaaa... soalan yang berakhir dengan perkataan "Tiba-tiba......" Soalan imiginasi memang my favourite. Macam terhambur2 idea kuar, cuma tak cukup masa jer nak menjawabnye..

Nantilah, hajat di hati nak korek balik gambar lama2 ms zmn kurus dulu, pastu upload kat sinilah! A promise to myself only.

Cukup lah setakat kali pertama tulis kat blog sendiri ni... Esok lusa sambung lagi.. insyaallah..

Wassalamu.



Labels:

posted by Insan Bokoh @ 3:28 PM   2 comments

about me
My Photo
Name:
Location: Johor, Malaysia

Life is short and sweet, if you play the cards well.



My Wish

What i write in here is only an expression of my mind. I would rather say it in words rather than spitting it out outward. Coz, i know, my mouth is unstoppable. Terlajak perahu boleh di undur... Terlajak kata, sendri mau ingat... Insan Bokoh reserves the contents in this blog for personal use only.

Title
Archives
Sekadar Hiburan






Words of Wisdom

Everyone thinks of changing the world but no one thinks of changing himself.

Put On A Smile

There was a blonde, a brunette, and a red head escaping from jail. The brunette ran up a tree and a police officer yells "who is there?" and the brunette says "tweet tweet". So the police officer walks away. Then, the redhead runs up the tree and the police officer says "who is there?" and the red head says "meow" so the police officer walks away. So the blonde runs up the tree and the police officer says "who is there?" the blonde says "moooo"

Psychiatrists At Work

Links